Kurczak w papryce, ziołach i curry

0 (0 ocen)

Pyszny, soczysty , delikatny kurczaczek

Składniki:

  • - 4 pojedyncze filety z kurczaka
    - 2 łyżki oleju
    - 1 łyżeczka curry
    - 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
    - 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
    - 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    - 1 łyżeczka cząbru

Kurczak w papryce, ziołach i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie przyprawy mieszamy z olejem a następnie dokładnie marynujemy w nich umyte i osuszone mięso. Zostawiamy w chłodnym miejscu na około 2 godziny a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C ( piekarnik góra - dół) i pieczemy około godziny czasu - dwa razy warto podlać je wodą.

Komentarze

Podobne przepisy