Kurczak w omlecie

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 30 min

Potrawę podaję na gorąco jako danie główne lub na zimno jako przystawkę.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ● ok. 2-kg kurczak
    ● 10 jajek
    ● 3 łyżki mąki pszennej
    ● ok. 2 szkl. bułki tartej
    ● olej
    ● 30 dag pieczarek
    ● papryka
    ● sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kurczak w omlecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3 białka oddzielamy od żółtek
    i ubijamy. Dodajemy 3 żółtka,
    łyżkę mąki, szczyptę soli
    i pieprzu. Delikatnie mieszamy.
    Smażymy na małym ogniu na
    patelni o śr. 23 cm. W ten sposób
    przygotowujemy 3 omlety.
  • 2. Z kurczaka zdejmujemy
    skórę, odkładamy. Mięso oddzielamy
    od kości, mielimy.
  • Kurczak w omlecie 3. Pieczarki kroimy w plastry,
    paprykę w paski. Osobno podsmażamy
    z odrobiną przyprawa uniwersalna.
    Przekładamy do mięsa. Dodajemy
    jajko, bułkę i mieszamy.
    Omlety rozkładamy (2 u góry
    i 1 na dole tak, by lekko na siebie
    nachodziły). Wykładamy
    mięso. Rolujemy. Zawijamy
    w skórę i folię aluminiową. Pieczemy
    2 godziny w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować