Kurczak w mascarpone

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kremowa, delikatna w smaku zapiekanka. Pysznie smakuję z chrupiącym pieczywem i ryżem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mascarpone: 250 gramów
    - filety z piersi kurczaka bez skóry: 2 sztuki
    - szalotka posiekana: 1 sztuka
    - zielony groszek konserwowy: 1 puszka
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - pomidory sparzone: 2 sztuki
    - oliwa lub dobry olej: 1 łyżka
    - masło: 2 łyżki
    - natka pietruszki - drobno posiekana: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Kurczak w mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
  • 2. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Pomidory pokroić w kostkę, a groszek odcedzić.
  • 3. Na patelni rozgrzać masło z oliwą. Obsmażyć kurczaka. Następnie dodać pieczarki szalotkę. Smażyć kilka minut. Dodać serek mascarpone, groszek i pomidory. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
    Piec ok. 25 - 30 minut. Podawać posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mascarpone Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować