Kurczak w majeranku

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Udka przygotowane w ten sposób to tradycyjne danie naszej rodzinny.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    op. majeranku
    ok. 10 dag rodzynek
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w majeranku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy i osuszamy. Obtaczamy w majeranku. Smażymy na
    rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Przekładamy do rondla.
  • 2. Do tłuszczu pozostałego po smażeniu mięsa ostrożnie wlewamy niewielką ilość gorącej wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Doprowadzamy do
    wrzenia i przelewamy do rondla. Dodajemy rodzynki. Dusimy, aż mięso będzie miękkie.
  • 3. Udka wyjmujemy. Sos ponownie doprawiamy do smaku. Zagęszczamy mąką wymieszaną z małą ilością wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majeranek Rodzynki Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować