Kurczak w lasagne i warzywach zapiekany. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w cienkie plasterki.
2.Rozgrzewamy olej na patelni, wkładamy pokrojonego kurczaka, podsmażamy, dodajemy oregano, koperek i kucharek.
3.Gdy pierś będzie podsmażona, wykładamy z patelni na talerz lub do miski.
4.Gotujemy wodę i zalewamy wrzątkiem położone każdy osobno listek lasagne - Gdy będą miękkie wtedy będziemy na nich układać kolejno warzywa i kurczaka.
5.Na tym samym tłuszczu co smażyliśmy pierś kurczaka smażymy mieszankę chińską (1/3opkowania) bez wcześniejszego rozmrażania jej.
Podsmażamy ciągle mieszając około 5-6 minut, doprawiamy solą i pieprzem
6.Do naczynia żaroodpornego kładziemy listek lasagne na nim warzywa, znowu listek lasagne, na niego starty zółty ser. Teraz kurczaka (całość) na niego listek lasagne, znowu start żółty ser. Znowu warzywa, na nich listek lasagne starty ser i na końcu kilka plasterków pomidora.
Możemy pomidora posolić i popieprzyć.
7.Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180*C z termoobiegiem i zapiekamy do momentu aż nam ser się roztopi.
Komentarze