Bardzo pyszny filet z kurczaka ze szpinakiem i pieczarkami zawijany w boczkek.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- FILETY: filet z piersi kurczaka: 2 sztuki
- pieczarki średniej wielkości (świeże, białe) (pokrojone na małe kawałki lub starte): 3 sztuki
- szpinak, świeże liście (pokrojony według uznania): 10 sztuk
- czosnek w ząbkach: 1 ząbek
- boczek w plastrach (Ilość w zależności od wielkości filetów i plastrów boczku): 6 plastrów
Kurczak w boczku z ciekawym wnętrzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki i szpinak podsmażyć na maśle aby odparowała woda. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem.
2.Filety z kurczaka oczyścić, rozbić przez folię do grubości ok 0,5cm do 1cm. Lekko posolić. Nałożyć przygotowany wcześniej farsz ze szpinaku i pieczarek. Zwinąć. Owinąć plastrami boczku. Smażyć w zależności od grubości tak, aby środek być dosmażony. W trakcie wrzucić na patelnię świeże gałązki tymianku, aby aromat przeszedł do mięsa.
Komentarze