Kurczak w boczku z ciekawym wnętrzem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszny filet z kurczaka ze szpinakiem i pieczarkami zawijany w boczkek.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - FILETY: filet z piersi kurczaka: 2 sztuki
    - pieczarki średniej wielkości (świeże, białe) (pokrojone na małe kawałki lub starte): 3 sztuki
    - szpinak, świeże liście (pokrojony według uznania): 10 sztuk
    - czosnek w ząbkach: 1 ząbek
    - boczek w plastrach (Ilość w zależności od wielkości filetów i plastrów boczku): 6 plastrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w boczku z ciekawym wnętrzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i szpinak podsmażyć na maśle aby odparowała woda. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Filety z kurczaka oczyścić, rozbić przez folię do grubości ok 0,5cm do 1cm. Lekko posolić. Nałożyć przygotowany wcześniej farsz ze szpinaku i pieczarek. Zwinąć. Owinąć plastrami boczku. Smażyć w zależności od grubości tak, aby środek być dosmażony. W trakcie wrzucić na patelnię świeże gałązki tymianku, aby aromat przeszedł do mięsa.
  • 3. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Drób Kurczak Pieczarki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Wesele Obiad Kolacja

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kurczak w boczku

To może cię zainteresować