Kurczak Tandoori

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszny, niskokaloryczny kurczak z indyjska mieszanką przypraw, doskonały na przyjęcia.

  • Łatwy

Składniki:

  • - udka z kurczaka: 1 kilogram
    - przyprawa tandoori: 3 łyżki
    - jogurt naturalny: 3 łyżki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak tandoori - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak z tandoori 1. Kurczaka obieramy ze skóry, myjemy i osuszamy. Każde udko nacinamy w kilku miejscach. Nacieramy sokiem z cytryny i solą. Wkładamy do dużej miski, dodajemy przyprawę tandoori i jogurt. Całość dobrze mieszamy. Ostawiamy na około 1 godzinę. Następnie wykładamy kurczaka na tackę, wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w temperaturze 190 stopni około 40 minut. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Piknik Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować