Kurczak pod pierzynką curry

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ulubione danie mojego narzeczonego. Kurczak dosłownie rozpływa się w ustach

  • 30 min

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka,
    4 łyżki majonezu,
    4 łyżki śmietany 18%;
    25 dag żółtego sera,
    4 ząbki czosnku,
    sól, pieprz,
    curry,
    tłuszcz do wysmarowania naczynia.

Kurczak pod pierzynką curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Solimy, pieprzymy i nacieramy czosnkiem z każdej ze stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Następnie w misce łączymy ze sobą śmietanę i majonez. Dodajemy starty na tarce żółty ser. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz curry. Powstałą masę wykładamy na kurczaka. Danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C. Pieczemy około 45 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy