• Kurczak pod pieczarkową pierzynką

    Dodane przez: Joanna Poprostupycha

  • Nie masz czasu na wyszukany obiad? Mam dla Ciebie pomysł na szybki, prosty lecz bardzo pyszny obiadek! Polecam mojego spontanicznego kurczaka pod pieczarkową pierzynką :)

  • Składniki


    700 piersi z kurczaka
    2 ząbki czosnku
    szczypta przyprawy do kurczaka
    szczypta pieprzu ziołowego
    200 g pieczarek
    1 łyżeczka posiekanej natki koperku
    50 g startej mozzarelli

    Dodatkowo:

    ugotowane ziemniaczki z koperkiem
    kilka liści jarmużu lub ulubiona surówka

  • Sposób przygotowania

    1.

    Piersi z kurczaka kroimy w cienkie lecz szerokie plastry. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dokładnie nacieramy, odstawiamy na chwilę. W tym czasie czosnek, natkę koperku oraz pieczarki siekamy drobno. Podsmażamy na oleju wszystkie warzywa. Dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Kurczaka kroimy z jednej strony, później przewracamy na drugą i wtedy nakładamy na każdy plaster mięsa pieczarki, a na ich wierzch mozzarellę. Smażymy pod przykryciem do momentu rozpuszczenia się sera. Podajemy np. z ugotowanymi ziemniaczkami, ulubioną surówką. Smacznego!

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, zdrowie_na_talerzu, moj_niedzielny_obiad, szkola_babci, mama_mnie_nauczyla
  • Polecamy:

  • 0 komentarzy

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Joanna Poprostupycha 72

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2016-11-15T13:09:12+01:00


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »