Kurczak pod marchewkową pierzynką

4.95 (203 ocen)

  • 60 min

Soczyste mięso i warzywna pierzynka. Niebo w gębie.

  • 60 min

Składniki:

  • * podwójna pierś z kurczaka

    * przyprawa do kurczaka

    * 2 duże marchewki

    * 1 cebula

    * ok125 g żółtego sera

    * 4 łyżki majonezu

    * 4 łyżki gęstej śmietany

    * płaska łyżka curry

    * oliwa do wysmarowania blaszki
Wystaw ocenę:

4.95 (203 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Kurczak pod marchewkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi przekrawamy wzdłuż, tak żeby powstały 4 kotlety. Rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy przyprawą do kurczaka. Marchew trzemy na tarce na grubych oczkach. cebulę drobno siekamy. Mięso wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Wykładamy na nie warzywa. Majonez mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy curry. Wykładamy na warzywa. Posypujemy startym na tarce na grubych oczkach żółtym serem. Pieczemy pod przykryciem w temp. ok 180 stopni C ok. 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować