Kurczak po włosku

0 (0 ocen)

Danie to jest bardzo smaczne. Zaspokoi apetyt największego łasucha.

Składniki:

  • * 8 podudzi z kurczaka
    * 2 łyżeczki miodu
    * pól szklanki oliwy z oliwek
    * 2 cebule
    * 4 ząbki czosnku
    * 2 puszki pomidorów
    * 2 czerwone papryki
    * 1 łyżkę marynowanych kaparów
    * 2 kostki rosołowe
    * 3 szklanki wody
    * 1 opakowanie przyprawy do bruschetty
    * makaron

Kurczak po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak po włosku 1. Czosnek pokrój w plastry, paprykę, pomidory i cebulę w kostkę. W dużym garnku na rozgrzanej oliwie obsmaż kurczaka na złoty kolor, przełóż go do miski, a w rondlu usmaż cebulę, czosnek i czerwoną paprykę. Następnie dodaj wodę , dorzuć kostki rosołowe, pomidory, kapary, przyprawę do bruschetty i doprowadź do wrzenia. Do tak przygotowanego sosu włóż kurczaka i duś około 40 minut na małym ogniu. Na koniec dodaj miód i dopraw do smaku. Podawaj z makaronem (ugotowanym według przepisu).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy