Kurczak po włosku

5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam kuchnię włoską, a ta potrawa to moja specjalność. Mój narzeczony za nią przepada.

Składniki:

  • ● 2 filety z kurczaka
    ● 30 dag pieczarek
    ● 15 dag startego żółtego sera
    ● czerwona papryka
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 2 łyżki oleju
    ● kostka bulionowa
    ● mały koncentrat pomidorowy
    ● 3 łyżki cukru
    ● przyprawy: curry, sól, oregano, słodka papryka, bazylia, pieprz
    ● mąka i jogurt naturalny do zagęszczenia
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w kostkę
    i smażymy na oleju. Oprószamy
    curry i solą. Paprykę kroimy
    w kostkę, pieczarki
    w plastry, czosnek s iekamy.
    Wkładamy do garnka razem
    z kostką. Zalewamy 3 szkl.
    wody. Gotujemy 15 minut.
  • 2. Dodajemy koncentrat,
    przyprawy i cukier. Gotujemy
    10 minut. Zaprawiamy mąką
    z jogurtem. Przed podaniem
    posypujemy serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować