Kurczak po wietnamsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest proste, szybko się je robi, a przy tym ma niezwykły smak i aromat.

Składniki:

  • ● 3 filety z kurczaka
    ● 2 cebule
    ● czosnek
    ● sól, pieprz
    ● łyżeczka curry
    ● 2 łyżki bulionu
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● olej
    ● 4 saszetki ryżu

Kurczak po wietnamsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy w średnią kostkę.
    Dodajemy pokrojone w drobną
    kostkę cebule i czosnek,
    curry, sól, pieprz, koncentrat
    i bulion i odstawiamy pod
    przykryciem na 30 minut.
    Smażymy 5-6 minut.
  • 2. Ryż gotujemy według
    przepisu na opakowaniu.
    Wykładamy na talerz, na
    środku układamy kurczaka
    w sosie.

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Komentarze

Podobne przepisy