Kurczak po seczuańsku

5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W wolnym czasie bardzo lubię gotować i wszyscy mówią, że mam do tego talent. Eksperymentujęi poznaję orientalne kuchnie świata.

Składniki:

  • ● 3 filety z kurczaka (ok. 0,5 kg)
    ● 2 cebule
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 1 papryka
    ● olej ● sos seczuański
    ● keczup
    ● ryż
    ● sól
    ● pieprz
    ● ostra papryka
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po seczuańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek kroimy
    w kostkę. Smażymy.
  • 2. Filety myjemy i kroimy
    w kostkę. Wrzucamy do cebuli
    i smażymy ok. 10 min do
    miękkości.
  • 3. Z papryki usuwamy nasiona,
    miąższ kroimy i dodajemy
    do mięsa. Doprawiamy solą,
    pieprzem i papryką. Smażymy
    ok. 5 min. Wlewamy sos
    i dodajemy keczup.
  • 4. Gotujemy ryż. Na ryżu
    układamy kurczaka w sosie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować