Kurczak po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka starannie nacieramy
solą. Dwie cebule kroimy w
ćwiartki, układamy w brytfannie
razem z kurczakiem, dodajemy
2 łyżki oleju. Pieczemy
godzinę w temperaturze 200°
C. Po 30 minutach wlewamy
połowę rosołu.
2.Papryczkę chili drobno kroimy,
mieszamy z konfiturą morelową
i szczyptą ostrej papryki,
mięso smarujemy pastą po
45 min pieczenia.
3.Na pozostałym oleju smażymy
2 posiekane cebule i pokrojony
czosnek oraz pokrojone
w kostkę pomidory, wlewamy
resztę rosołu, dodajemy keczup,
osączoną kukurydzę z
puszki i fasolę. Gotujemy 7 min,
doprawiamy ostrą papryką.
4.Kolbę kukurydzy gotujemy,
kroimy w plastry, rumienimy na
maśle. Upieczonego kurczaka
podajemy z jarzynką i podsmażoną
kukurydzą.
Komentarze