Kurczak po meksykańsku

0 (0 ocen)

Pyszne pikantne danie. Najlepiej smakuje ze świeżym chrupiącym chlebem.

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    0,5 puszki kukurydzy
    1 puszka fasolki czerwonej
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    Sól i pieprz do smaku
    200ml wody
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    Kilka kropli tabasco
    1 łyżka mąki

Kurczak po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem - podsmażyć na patelni.

    Fasolkę i kukurydzę opłukać, paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Do kurczaka dodać paprykę i cebulę, smażyć ok. 5 minut, następnie dodać kukurydzę i fasolkę, zalać wodą rozmieszaną z koncentratem i paprykami, dusić pod przykryciem aż fasola zmięknie. Na koniec doprawić tabasco i zagęścić mąką.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy