Kurczak po Indyjsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis mojego taty

  • 30 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    1 op.fasolki szparagowej zielonej(mrożonej)
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 koncentrat pomidorowy w słoiczku
    1 szklanka bulionu drobiowego
    6 łyżek oleju
    szczypta cukru
    sól
    pieprz
    po łyżeczce:
    imbiru
    curry
    kurkumy

Kurczak po indyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka obsmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor
    Na tym samym oleju poddusić fasolkę z cebulą i przyprawami kilka minut
    Wymieszać przecier pomidorowy z bulionem i pokrojonym czosnkiem wlać do fasolki i wymieszać.
    Do żaroodpornego naczynia przełożyć fasolkę i ułożyć na niej kurczaka zapiekać w piekarniku około 40min. w temp.180'
    Podawać z ryżem lub ziemniakami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy