Kurczak nadziewany mielonym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Warto się potrudzić, aby sprawić radość rodzinie.

Składniki:

  • ● ok. 1,8-kg kurczak
    ● 2 łyżki vegety
    ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    ● cebula
    ● 5 dużych pieczarek
    ● jajko
    ● 2 ząbki czosnku
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Kurczak nadziewany mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy i osuszamy. Odcinamy udka, kości skrzydełek zostawiamy. Na zewnątrz i w środku nacieramy vegetą. Wkładamy na ok. 30 minut do lodówki.
  • 2. Cebulę obieramy. Pieczarki oczyszczamy i razem z cebulą drobno kroimy. Podsmażamy na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekany czosnek.
  • 3. Mielone mięso mieszamy z żółtkiem i pieczarkami. Białko ubijamy na sztywno, delikatnie mieszamy z farszem i od razu nadziewamy kurczaka. Dokładnie zszywamy. Kurczaka wkładamy do rękawa foliowego. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 °C. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować