Kurczak nadziewany cytryną

4.5 (196 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Przepis na tego pysznego i mało skomplikowanego kurczaka pochodzi z książki "153 przetwory i dania mięsne siostry Anastazji".

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 kurczak
    1 cytryna
    oliwa
    sól
    pieprz
    papryka słodka w proszku
    przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak nadziewany cytryną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć, obsuszyć, natrzeć oliwą i przyprawami. Zawinąć w folię i zostawić na noc w lodówce. Nadziać kurczaka umytą cytryną nakłutą w kilku miejscach wykałaczką i zaszyć (ja spięłam wykałaczkami). Piec pod przykryciem w temp. 180*C, podlewać oliwą. Pod koniec pieczenia odkryć.

Porady

kurczak,kurczak pieczony drób,kurczak z cytryną,siostra Anastazja,przepisy siostry Anastazji,dania siostry Anastazji,cytryna,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować