Kurczak na zielono

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Mam 19 lat i jestem uczennicą technikum gastronomicznego. Od dziecka lubię eksperymentować w kuchni. Od babci nauczyłam się gotować tradycyjne potrawy, jednak zawsze je nieco modyfikuję.

  • 35 min

Składniki:

  • ● 30 dag filetów z kurczaka
    ● 20 dag zielonej fasolki szparagowej
    ● 20 dag brokułów
    ● czosnek granulowany
    ● przyprawa do kurczaka
    ● oliwa z oliwek

Kurczak na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak na zielono 1. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę. Podsmażamy
    na rozgrzanej oliwie.
  • Kurczak na zielono 2. Pod koniec smażenia doprawiamy
    czosnkiem i oprószamy
    przyprawą do kurczaka.
    Wyjmujemy.
  • Kurczak na zielono 3. Brokuły myjemy i dzielimy
    na różyczki. Fasolkę myjemy
    i odcinamy końcówki. Warzywa gotujemy na małym ogniu
    ok. 5 minut. Przekładamy na
    tłuszcz ze smażenia kurczaka.
    Chwilę podsmażamy. Podajemy
    z kurczakiem.

Porady

Do potrawy możemy również dodać paprykę i pieczarki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy