Kurczak na ryżu

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybko i smacznie

  • 60 min

Składniki:

  • 3 udka lub 6 skrzydełek
    2szkl.suchego ryżu
    2 cebule
    10dag masła prawdziwego
    mały koncentrat
    5szkl.wody
    1 łyżka vegety
    0,5 łyżeczki pieprzu
    ząbek czosnku
    0,5 łyżeczki słodkiej i ostrej papryki

Kurczak na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka lub skrzydełka zapeklować z czosnkiem na 15 min. Suchy ryż wymieszać z cebula pokrojoną w kostkę, włożyć do naczynia lub na blaszkę, nałożyć na ryż kurczaka zalać sosem.
  • 2. Sos:
    10dag masła prawdziwego
    mały koncentrat
    5szkl.wody
    1 łyżka vegety
    0,5łyżeczki pieprzu
    ząbek czosnku
    0,5 łyżeczki ostrej i słodkiej papryki
    Wszystko razem zagotować i zalać ryż, zapiekać ok 60 min w 200 stopniach do momentu gdy ryż będzie gotowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy