Kurczak na kapuście kiszonej

0 (0 ocen)

Uwielbiam połączenie kurczaka i kapusty kiszonej.

Składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
    1 kg kapusty kiszonej
    torebka przyprawy do kurczaka

Kurczak na kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć i osuszyć.Zdjąć skórę i natrzeć mięso przyprawą do kurczaka.Odstawić na chwilę do lodówki.

    Kapustę kiszoną odsączyć,ale dodać do niej nieco wody,aby była wilgotna.Kapustę włożyć do naczynia żaroodpornego,ułożyć na niej kurczaka,przykryć i zapiekać 20 minut.Odkryć i piec kolejne 20 minut,od czasu do czasu przemieszać kapustę.Całość piec do czasu,aż kapusta będzie miękka.

Porady

Gdy z kurczaka ściągniemy skórę, wtedy mięso jest mniej kaloryczne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy