Kurczak na butelce w majonezie

4.5 (167 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczny i soczysty kurczak a dzięki majonezowi skórka jest chrupiąca i nia wysycha.Co ważne nie trzeba dzięki temu podlewać go w trakcie pieczenia.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • kurczak
    przyprawa do kurczaka(można użyć swoich przypraw)
    2 kostki rosołowe
    majonez
    olej
    pusta butelka po piwie
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Kurczak na butelce w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczenie kurczaka 1. Kurczaka umyć,osuszyć i natrzeć przyprawą także w środku.Skropić olejem,włożyć do pojemnika,zamknąć i wstawić na noc do lodówki.
    Następnego dnia kostki rozrobić w 3 szklankach wrzątku.Wlać do butelki a resztę wylać na blaszkę do pieczenia(ja wstawiam w małą kwadratową).Kurczaka nasadzić na butelkę.Posmarować majonezem.Piec w 180 stopniach w zależności od wagi 1 godzinę na 1 kg kurczaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować