Kurczak majonezowo-ketchupowy

4.36 (188 ocen)

  • 15 min

To szybkie i łatwe danie. Polecam wszystkim, którzy cenią swój czas i dobry smak.

  • 15 min

Składniki:

  • Filet z piersi kurczaka
    Majonez (5 łyżek)
    Ketchup (5 łyżek)
    Cebula
    Olej (do wysmarowania naczynia)
    Sól, pieprz
    Żółty ser do posypania
Wystaw ocenę:

4.36 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak majonezowo-ketchupowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cebulkę układamy na dnie wysmarowanego naczynia, 1. Pokrojoną w talarki cebulką, wykładamy posmarowane olejem naczynie żaroodporne.
  • Ukladamy kurczaka w naczyniu. 2. Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki i układamy na cebulce, oprószamy solą i pieprzem.
  • Smarujemy sosem majonezowo-ketchupowym 3. W miseczce mieszamy ze sobą majonez i ketchup. Tak powstałym sosem smarujemy naszego kurczaka.
  • Posypujemy żółtym serem. 4. Posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku ok 40 min, w temperaturze 180 stopni.

Porady

Kawałki piersi z kurczaka, można wcześniej delikatnie rozbić i wtedy wykładać na pokrojoną cebulkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować