Kurczak ketjap manis

4.5 (178 ocen)

Pyszny kurczak z egzotyczną nutą

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 marchewka
    1 zielona papryka
    1 łyżeczka mielonego imbiru
    250ml bulionu z rosołu(może być z kostki)
    1 łyżka ketjap manis(w razie jego braku sos sojowy)
    250gr pieczarek
    125 gr kiełek fasoli
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak ketjap manis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W woku na oliwie usmażyć pierś z kurczaka dodać cebulę i czosnek lekko podsmażyć
    Dodać marchewkę pokrojoną w zapałkę,paprykę oraz imbir
    Smażyć 2 minuty
    Dodać 250 ml bulionu z rosołu ketjap manis i smażyć wszystko razem około 10 minut
    Następnie dodać pieczarki i kiełki i smażyć kolejne 10 minut
    Jeżeli sos będzie rzadki dodać 2 łyżki mąki doprawić solą
    Serwować najlepiej z ryżem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować