1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 marchewka
1 zielona papryka
1 łyżeczka mielonego imbiru
250ml bulionu z rosołu(może być z kostki)
1 łyżka ketjap manis(w razie jego braku sos sojowy)
250gr pieczarek
125 gr kiełek fasoli
Kurczak ketjap manis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W woku na oliwie usmażyć pierś z kurczaka dodać cebulę i czosnek lekko podsmażyć
Dodać marchewkę pokrojoną w zapałkę,paprykę oraz imbir
Smażyć 2 minuty
Dodać 250 ml bulionu z rosołu ketjap manis i smażyć wszystko razem około 10 minut
Następnie dodać pieczarki i kiełki i smażyć kolejne 10 minut
Jeżeli sos będzie rzadki dodać 2 łyżki mąki doprawić solą
Serwować najlepiej z ryżem
Komentarze