Kurczak Gong Bao

0 (0 ocen)

Danie kuchni chińskiej , które dzięki orzechom nerkowca ma niezapomniany smak .

Składniki:

  • 500 g filetu z kurczaka

    2 czerwone papryki

    2 ząbki czosnku

    60 g orzechów nerkowca

    1 łyżka vegety azjatyckiej

    5 łyżek sosu ostrygowego

    3 łyżki ciemnego sosu sojowego

    3 łyżki czosnkowego sosu chili

    2 łyżki oleju

Kurczak gong bao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka umyć , osuszyć i pokroić w kostkę .

    Oprószyć vegetą azjatycką i usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano .

    Dodać umytą , pozbawioną gniazd nasiennych paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek .

    Całość zalać 1 szklanką przegotowanej wody , doprawić sosami i dusić na wolnym ogniu do miękkości składników , od czasu do czasu mieszając .

    Dodać orzechy nerkowca , dusić kolejne kilka minut .

    Podawać z ryżem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy