Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami

0 (0 ocen)

Smaczny obiad podany w elegancki sposób. Tak przygotowane mięso ładnie prezentuje się na talerzu. Znakomity pomysł na rodzinny obiad lub świąteczny stół.

Składniki:

  • 1,7 kg kurczak (w całości)
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    500 g pieczarek
    1 marchewka
    Przyprawa do kurczaka
    Liść lubczyku
    Ostra czerwona papryka
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki. Wszystko podsmażamy na rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka i czerwoną ostrą papryką. Środek wypełniamy przygotowanym farszem. Kurczaka zamykamy dokładnie wykałaczkami tak aby nic ze środka nie wypadło. Wierz posypujemy lubczykiem. Układamy mięso na blaszce, obkładamy większymi pieczarkami i pokrojoną marchewką. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 200*C przez 1 godzinę 20 minut. Pod koniec można zdjąć folie i zarumienić skórkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować