KURCZAK FASZEROWANY KASZĄ OWSIANĄ

0 (0 ocen)

Drób rządzi na moim stole. Tak podany, nafaszerowany kaszą, nie wymaga już nic pozatym, stanowi całe danie.

Składniki:

  • 1 tuszka kurczaka
    sól, słodka papryka do natarcia
    1 por biała część
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1 papryka żółta
    15 dag żółtego sera
    tymianek świeży
    trybula świeża
    15 dag kaszy owsianej
    sól,pieprz, słodka papryka- do doprawienia kaszy
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Kurczak faszerowany kaszą owsianą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy, osuszamy, na noc nacieramy solą i słodką papryką. Na
    drugi dzień wyjmujemy z lodówki. Na rozgrzany olej na patelnię
    wrzucamy posiekaną cebulę, posiekane ząbki czosnku oraz pokrojoną w
    kostkę paprykę oraz pora w półplasterki. Podduszamy wszystko razem ok
    10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką, dodajemy
    też świeżego tymianku oraz trybuli.W osolonej wodzie gotujemy kaszę,
    którą po ugotowaniu dodajemy na patelnię. Żółty ser tarkujemy,
    dokładamy na patelnię, energicznie wszystko razem mieszamy. Tak
    przygotowanym farszem nadziewamy kurczaka. Zaszywamy do pieczenia lub
    spinamy wykałaczkami . Pieczemy ok 1 godz po czym odkrywamy i zapiekamy
    kurczaka jeszcze z 20 minut polewając wytworzonym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kasza Kurczak Por Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować