Kurczak faszerowany

4.49 (191 ocen)

  • 30 min

Możemy kurczaka podawać na gorąco jak i na zimno

  • 30 min

Składniki:

  • Papryka czerwona 1 strąk
    papryka żółta -1 strąk
    natka pietruszki 3 gałązki
    jajka -2 szt
    pieczarki małe -450 g
    mięso mielone - 0,5 kg
    cebula -1 szt
    przyprawa uniwersalna
    sól i pieprz
    przyprawa do kurczaka 0,5 torebki
    kurczak ok. 2 kg
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak faszerowany 1. Kurczaka wytrybować, natrzeć w środku i z wierzchu dobrze przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na ok 2 godz.
  • Kurczak faszerowany 2. Farsz
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Paprykę pokroić w grubszą kostkę. Pieczarki umyć w całości przełożyć do cebuli, udusić, doprawić przyprawą uniwersalną, solą i pieprzem, ostudzić. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami, cebulą, papryką, jajkami, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Dobrze masę wymieszać.
  • Kurczak faszerowany 3. Przygotowaną masą nadziewać kurczaka. Nadzianego kurczaka, zszyć nitką, włożyć do rękawa do pieczenia
  • Kurczak faszerowany 4. piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez 1 godz. Po tym czasie rozciąć rękaw i piec jeszcze 20 minut, do zrumienienia się kurczaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kurczak pieczony

To może cię zainteresować