Kurczak faszerowany

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Trudny

Przepyszny jest ten kurczaczek

  • Dla 8 osób
  • Trudny

Składniki:

  • - kurczak świeży: 2 kilogramy
    - pieczarki: 0.5 kilograma
    - wieprzowe mięso mielone: 0.5 kilograma
    - ser żółty: 250 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - przyprawa do kurczaka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz czarny do smaku: 1 szczypta
    - smalec do smażenia: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak wytrybowany i opanierowany 1. Z kurczaka usuwamy kości.
  • kurczak faszerowany upieczony 2. Cebulę smażymy na smalcu na złoty kolor, do cebuli dajemy drobno pokrojone pieczarki, dusimy, aż odparują.
    Ser tarty, pieczarki, mięso, sól i pieprz wszystko dobrze mieszamy.
    Kurczaka na 3 godz. przed pieczeniem dobrze nacieramy przyprawą.
  • faszerowany kurczak 3. Farszem napełniamy całego kurczaka.
    Zaszywamy napełnionego kurczaka, wkładamy do rękawa i pieczemy 1 godz 25 minut w 180 stop.
    Przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, by nabrał kurczak koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kurczak pieczony

To może cię zainteresować