Kurczak faszerowany

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis ten dostałam od koleżanki i od razu danie zyskało uznanie mojej rodzinki i znajomych. Kurczaka można podawać na gorąco i na zimno.

Składniki:

  • ● kurczak (ok. 2 kg)
    ● 80 dag-1kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    ● pęczek natki pietruszki
    ● 4 jajka
    ● 25 dag wątróbki drobiowej
    ● kajzerka
    ● sól
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz
    ● majeranek
    ● przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kurczaka usuwamy kości.
    W środku i na zewnątrz nacieramy
    solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.
  • 2. Wątróbki obgotowujemy, studzimy
    i drobno kroimy.
  • 3. Mięso mielone wyrabiamy
    z namoczoną i odciśniętą bułką,
    jajkami, przyprawami i posiekaną
    natką oraz z wątróbkami.
  • 4. Kurczaka nadziewamy farszem.
    Z wierzchu posypujemy
    przyprawą do kurczaka. Zawijamy
    kilka razy w folię. Wkładamy
    na blachę i delikatnie polewamy
    olejem. Pieczemy ok. 1 godz.
    i 40 min. Przed końcem pieczenia
    otwieramy folię, aby skórka
    stała się chrupiąca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kurczak pieczony

To może cię zainteresować