Kurczak duszony w curry z fasolką

4.5 (177 ocen)

  • 30 min

To proste i bardzo tanie danie obiadowe. Staram, się aby posiłki przeze mnie przygotowywane były smaczne i niedrogie.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g udek z kurczaka
    300 g zielonej fasolki szparagowej
    2 łyżki mąki
    1 łyżeczka curry
    0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
    0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
    Przyprawa do kurczaka
    Sól
    Pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak duszony w curry z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka obficie przyprawić przyprawą do kurczaka. Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć na rumiany kolor. Wlać 250 ml wody. Dołożyć pokrojoną zieloną fasolkę (świeżą lub mrożoną). W małej miseczce rozrobić mąkę z odrobiną wody i wlać do mięsa. Dokładnie mieszać (tak żeby sos nam zgęstniał). Przyprawić curry, ostrą czerwoną papryką, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem przez około 25 minut. Gdy sos za bardzo zgęstnieje podlać wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować