dla wielbicieli przyprawy Curry, mięso jest soczyste
40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
Przepis znalazłam w gazecie,, Pani Domu’’, troszkę go zmodyfikowałam.
1 podwójna piers z kurczaka ,podzielona na filety a te z kolei wzdłuż na pół
250 ml jogurtu naturalnego
Curry
Słodka mielona papryka
Pieprz kolorowy
Sól morska
Oraz 1 łyżeczka masła i szczypta Vegety.
Gotowa mieszanka warzywna przeznaczona do smażenia
1.Jogurt doprawić do smaku curry, solą, papryką i pieprzem.
Zalać filety kurczaka sosem jogurtowym i wstawić do lodówki na 1-3 godziny.
Potem osączyć i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Oddzielnie ugotować ryż z dodatkiem masła i Vegety.
Na patelni, po smażeniu mięsa udusić mieszankę warzywną.
Przejdą one aromatem curry.
Podać z ryżem.
Komentarze