KURCZAK CURRY

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

dla wielbicieli przyprawy Curry, mięso jest soczyste

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Przepis znalazłam w gazecie,, Pani Domu’’, troszkę go zmodyfikowałam.
    1 podwójna piers z kurczaka ,podzielona na filety a te z kolei wzdłuż na pół
    250 ml jogurtu naturalnego
    Curry
    Słodka mielona papryka
    Pieprz kolorowy
    Sól morska
    Oraz 1 łyżeczka masła i szczypta Vegety.
    Gotowa mieszanka warzywna przeznaczona do smażenia

Kurczak curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt doprawić do smaku curry, solą, papryką i pieprzem.
    Zalać filety kurczaka sosem jogurtowym i wstawić do lodówki na 1-3 godziny.
    Potem osączyć i usmażyć na rozgrzanym oleju.
    Oddzielnie ugotować ryż z dodatkiem masła i Vegety.
    Na patelni, po smażeniu mięsa udusić mieszankę warzywną.
    Przejdą one aromatem curry.
    Podać z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy