KURCZAK a'la CACCIATORE

0 (0 ocen)

  • 45 min

danie domowej kuchni włoskiej, idealne na rozgrzewający obiad albo kolację.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 filet z kurczaka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    3 plasterki szynki prosciutto (można zastąpić boczkiem)
    2 gałązki rozmarynu
    kilka gałązek tymianku
    1 puszka pomidorów bez skórki
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    5-6 pieczarek
    garść oliwek
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak a'la cacciatore - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotowanie:
    Na oliwie podsmażamy prosciutto,aż będzie chrupiące. Szynkę zdejmujemy z patelni,odkładamy na ręcznik papierowy.
    Na patelnię wrzucamy posiekaną cebulę,czosnek oraz gałązki rozmarynu. Smażymy, aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy kurczaka, obsmażamy, a potem dodajemy pokrojone pieczarki, pomidory z puszki oraz koncentrat. Gotujemy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec dodajemy chipsy z prosciutto, tymianek oraz pokrojone oliwki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Oliwki Pieczarki Pomidor Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować