Kulki z żółtego sera

4.99 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Serowe kulki to idealny dodatek do mięsa. Świetnie też smakują z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • 5 białek
    2 szkl. startego pikantnego żółtego sera
    1/4 szkl. bułki tartej
    sól
    pieprz
    ostra mielona papryka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kulki z żółtego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z odrobiną
    soli. Wsypujemy ser i bułkę tartą. Doprawiamy. Delikatnie
    mieszamy
  • 2. Z masy formujemy kulki wielkości włoskiego orzecha. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować