Kulki z arbuza w cydrowym syropie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekki deser z dodatkiem cydru.

  • 30 min

Składniki:

  • - ½ niedużego arbuza
    - ¼ szkl. płynnego miodu
    -1/2 szkl. cydru
    - sok z dwóch plasterków cytryny
    - ew. szczypta cynamonu

    na ok. 4 porcje

Kulki z arbuza w cydrowym syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cydr lekko podgrzewamy, wsypujemy cynamon. Dodajemy miód i sok z cytryny. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
  • 2. Z arbuza wykrawamy kulki specjalną łyżeczką do drążenia melona. Układamy w pucharkach. Zalewamy syropem. Dekorujemy listkami melisy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy