Kulki ryżowe z farszem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką. Kuchnią interesuję się od niedawna, ale lubię wymyślać coś nowego.

Składniki:

  • Na 4 porcje:
    ● puszka pomidorów
    ● 1 jajko
    ● 250 ml rosołu
    ● 5 dag masła
    ● 20 dag ryżu
    ● 2 cebule
    ● łyżka koncentratu pomidorowego
    ● 10 dag mielonego mięsa
    ● sól, pieprz
    ● bułka tarta
    ● tłuszcz

Kulki ryżowe z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory osączamy, podgrzewamy
    z rosołem i 2 dag
    masła. Wsypujemy ryż, gotujemy
    30 minut (mieszamy).
    Dodajemy jajko.
  • 2. Cebule obieramy, siekamy.
    Przygotowujemy farsz: resztę
    masła roztapiamy, podsmażamy
    na nim cebulę i mięso.
    Dodajemy koncentrat i 60 ml
    wody. Mieszamy.
  • 3. Z masy ryżowej robimy
    małe placuszki, wypełniamy
    mięsnym farszem, po czym
    formujemy kulki. Panierujemy
    w bułce. Smażymy na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Komentarze

Podobne przepisy