Kulki mięsne z orzechami

4.5 (171 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Orzechy cudownie pasują do mięsa. A małe mięsne kulki są idealne na imprezę.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 30 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - orzechy ziemne (drobno posiekane): 10 dekagramów
    - imbir mielony: 1 łyżeczka
    - pieprz i sól: 1 szczypta
    - olej do smażenia około: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Kulki mięsne z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać jajko, połowę orzechów, imbir, pieprz i sól. Dokładnie wyrobić masę i formować nieduże kulki. Obtaczać je w pozostałych orzechach i smażyć na złoty kolor na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso Imbir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować