Kulki czekoladowo-wiśniowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczne można wykorzystać resztki ciasta z świąt zamiast biszkoptu

  • 15 min

Składniki:


  • 1 szt Biszkopt
    1 szkl otręby owsiane,
    1/2 słoika konfitury wiśniowej
    olejek rumowy,
    50 g czekolady gorzkiej
    1 łyżka mleka,
    1 łyżka masła,
    1/2 szt czekolada mleczna,
    3 łyżki orzechy włoskie

Kulki czekoladowo-wiśniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykorzystałam gotowy biszkopt ,który pokruszyłam . Do pokruszonego ciasta dodałam niepełną szklankę otrębów owsianych .
  • 2. Czekoladę mleczną i orzechy siekamy dodajemy do pokruszonego ciasta .
  • 3. Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka i masła . PO rozpuszczeniu dodajemy do ciasta . Dodajemy olejek rumowy kilka kropli i konfiturę wiśniową . Wszystko dokładnie mieszamy .
  • 4. Jeżeli kulki są za jasne dodajemy kakao. Formujemy kulki obtaczamy w otrębach owsianych lub posypce kolorowe, chłodzimy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy