Kulka na 'zielonym', czyli szynka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Brokuły, szparagi, groszek, ziemniaki, papryka - tym właśnie otoczyłam szynkę! Wspaniałe zdrowe danie, pełne aromatu i smaku

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg szynki kulki
    przyprawy: liść lubczyku, tymianek, przyprawa do mięs duszonych
    0,5kg brokuł
    0,5kg fasolki szparagowej
    10 ziemniaków
    1 papryka
    puszka groszku
    sól

Kulka na 'zielonym', czyli szynka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ixanj9 1. Szynkę pokroić na różnej wielkości kawałki, obficie przyprawić, posolić. Ziemniaki pokroić w półksiężyce. Brokuły i szparagi obgotować. Paprykę pokroić w paski. W naczyniu umieścić wszystkie składniki. Z wierzchu oprószyć jeszcze solą , tymiankiem i liściem lubczyku. Przykryć.
    Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200*C i piec ok 2h, sprawdzając co jakiś czas i delikatnie mieszając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy