KULECZKI TIRAMISU

0 (0 ocen)

SĄ REWELACYJNE,BARDZO SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU A JESZCZE SZYBCIEJ ZNIKAJĄ Z TALERZA.

Składniki:

  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    140 g biszkoptów
    250 g serka mascarpone
    1 łyżka cukru pudru
    1 cukier waniliowy (16 g)
    2-3 łyżki alkoholu (dałam likier kawowy)
    kakao do obtoczenia (użyłam puchatka)

Kuleczki tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KULECZKI TIRAMISU 1. Kawę rozpuścić z 3 łyżkami wrzącej wody, odstawić do ostygnięcia. Dodać do niej 2-3 łyżki alkoholu. Biszkopty rozdrobnić na proszek mikserem. Wymieszać z kawą, odstawić na 20 minut, aby wszystko się "przegryzło". Mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy wymieszać (można mikserem, ale niezbyt długo, żeby masa nie zrobiła się zbyt płynna), następnie dodać kawowe biszkopty, wymieszać.Z masy uformować kuleczki(dowolnej wielkości)Obtoczyć w kakao, a potem wstawić do lodówki- najlepiej na całą noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy