Kule z brokułami i serkiem topionym

4.5 (140 ocen)

tanie,smaczne,proste w przygotowaniu

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka (pojedyncze)
    1 brokuł (lub mrożony-kilka różyczek)
    2 serki topione (np,gouda)
    sól,pieprz,przyprawa do kurczaka
    jajko
    trochę mąki
    bułka tarta (do panierowania)
    olej (do smażenia)
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kule z brokułami i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy,osuszamy ,przecinamy wzdłuż na połowę,delikatnie rozbijamy ,posypujemy solą ,pieprzem i przyprawą do kurczaka (ja posypuje jeszcze papryką słodką)
    Na tak przygotowane płaty mięsa nakładamy pokrojony w plastry serek topiony.
  • 2. Ugotowany brokuł kroimy w mniejsze kawałki nakładamy na mięso zwijamy jak koperty formując kształt kuli. w razie potrzeby pomagamy sobie wykałaczkami. Panierujemy w mące ,jajku, bułce tartej.Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować