Kukurydziana zapiekanka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis dostałam od mamy. To idealny pomysł na pyszną kolację.

Składniki:

  • ● 10 dag kaszy kukurydzianej
    ● puszka kukurydzy
    ● 2 czerwone papryki
    ● 1/2 l rosołu
    ● 10 dag startej goudy
    ● 2 jajka
    ● cebula
    ● pieprz kajeński
    ● sól
    ● oregano
    ● olej

Kukurydziana zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki kroimy w kostkę,
    a cebulę w plastry. Podsmażamy
    na oleju, oprószamy oregano.
    Wsypujemy kaszę, podprażamy
    i zalewamy rosołem.
    Mieszając, gotujemy 5 minut.
  • 2. Do kaszy dodajemy osączoną
    kukurydzę i ser. Wbijamy
    żółtka. Mieszamy z ubitymi
    białkami i doprawiamy.
    Pieczemy ok. 40 minut w natłuszczonym
    naczyniu żaroodpornym
    w temp. 200 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy