Kukurydza na ostro

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam kukurydzę!Zarówno taką w kolbach , jak i puszkach.W sezonie, kiedy pełno jest jej na targach, a ceny nie zwalają z nóg zajadam się nią z ogromną przyjemnością.

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * kukurydza – 3 kolby

    * mleko – 150 ml

    * masło – 1 łyżka

    * sól – 1 łyżka

    * cukier – 2 łyżki

    DODATKOWO:

    * masło – 2 łyżki

    * sól morska – do smaku

    * papryczka chili – 1 szt

    * pieprz - do smaku

Kukurydza na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Kukurydzę wkładamy do wrzącej wody z dodatkiem mleka.

    Dodajemy łyżkę soli, cukier i masło i gotujemy do miękkości.

    Osuszamy na papierowym ręczniku.

    Na patelni roztapiamy masło , dodajemy pokrojoną w kosteczkę papryczkę chili i ugotowane kukurydze.

    Smażymy kilka minut, posypujemy solą i odrobiną pieprzu.

    Zajadamy gorące!

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy