Kukułówka Kasi

4.5 (199 ocen)

  • 10 min

Jedna z najprostszych do przygotowania. Mocna, klarowna

  • 10 min

Składniki:

  • 30 dag cukierków kukułek
    0,5 l wody mineralnej niegazowanej
    0,5 l spirytusu
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Kukułówka kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do słoika włożyć kukułki. Zalać je spirytusem. Odstawić na 2 tygodnie w ciepłe, zaciemnione miejsce. Codziennie potrząsnąć. Cukierki powinny się rozpuścić. Gdy powstanie gęsty brązowy syrop a osad opadnie na dno delikatnie zlać płyn znad osadu (najlepiej przez filtr do kawy) i wymieszać z wodą. Odstawić na 1 miesiąc do sklarowania. Po tym czasie ponownie przefilrtować i zlać do butelek.

Porady

Zamiast kukułek można użyć twardych cukierków o dowolnym smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować