Kubusiowe ciasto z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier;ubijamy na kremową masę.Dodajemy żółtka,ubijamy kilka chwil.Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem ,delikatnie mieszamy z masą .Ciasto wykładamy na wysmarowaną,wyłożoną papierem blaszkę standardowych rozmiarów.Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 30 min w 180 st.
Z soku odlewamy ok 1 szklankę i mieszamy w nim budynie.Pozostały sok zagotowujemy ,do gotującego wlewamy budyń.Mieszamy do zgęstnienia.Gorący budyń wylewamy na upieczony biszkopt.Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody ,przestudzamy.
Śmietankę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i żelatynę.Po czym wykładamy na wystudzony budyń.Na wierzch sypiemy umyte owoce .lekko dociskając je w śmietankę.Ciasto schładzamy.
Komentarze