Kubuś puchatek z garnczkiem miodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem i wanilią. Przesianą mąkę zmieszać z proszkiem. Dodawać na przemian żółtka i mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na natłuszczoną i wyłożoną papierem formę o wym. 37x42cm. Piec ok. 40 min w temp. 180st. Przestudzić. Następnie z ciasta wyciąć kontur Kubusia oraz ganka z miodem. Wszystko przekroić w poprzek na 3 części.
2.Na mleku z cukrem ugotować oba budynie, przestudzić. Margarynę utrzeć z zimnym budyniem. Na koniec dodać stopioną, zimną mleczną czekoladę. Gorzką czekoladę posiekać i wymieszać z kremem. Gotową masą przełożyć wszystkie warstwy tortu.
3.Śmietankę ubić z fixami i pudrem. Podzielić na 3 części, każdą wymieszać ze szczyptą innego barwnika. Posmarować wierzch i boki Kubusia według odpowiednich kolorów. Krem czekoladowy przełożyć do szprycy i namalować oczy, nos i buzię misia. Schłodzić.
Komentarze