Kubuś puchatek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty przekrawamy
w poprzek na pół i wykrawamy
postać Kubusia Puchatka (najlepiej
przygotować z tektury
szablon w kształcie misia).
2.Masa śmietankowa: kremówkę
ubijamy z cukrami.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/2
szklanki gorącej wody, studzimy i powoli dodajemy do śmietany,
cały czas ubijając.
3.Masa budyniowa: budyń
gotujemy na mleku. Studzimy
i ucieramy z margaryną.
4.Truskawki rozmrażamy
i osączamy. Kroimy na pół.
5.Układamy warstwy:
biszkopt ciemny, 1/2
masy śmietankowej,
1/2 truskawek, biszkopt
jasny, dżem,
biszkopt ciemny,
reszta masy śmietankowej,
pozostałe
truskawki, biszkopt
jasny.
6.Układamy warstwy:
biszkopt ciemny, 1/2
masy śmietankowej,
1/2 truskawek, biszkopt
jasny, dżem,
biszkopt ciemny,
reszta masy śmietankowej,
pozostałe
truskawki, biszkopt
jasny.
7.Boki i wierzch
smarujemy masą budyniową. Boki posypujemy
kolorowym maczkiem cukrowym.
Na wierzchu pisakiem
rysujemy kontury misia i kwiatków.
Kontury wypełniamy
maczkiem (jak na zdjęciu).
Komentarze