KUBUŚ

4.5 (154 ocen)

  • 2 godz.

PRZEPIS DOSTAŁAM OD SZWAGIERKI Z U.S.A

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO:
    5 JAJEK
    1 ŁYŻKA OLEJU
    1 SZKLANKA CUKRU
    1 SZKLANKA MĄKI
    2 ŁYŻKI MĄKI KARTOFLANEJ
    1,5 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    1 ŁYŻKA CIEPŁEJ WODY
    KREM:
    DUŻY KUBUŚ BANANOWY
    2 BUDYNIE ŚMIETANKOWE
    1 ŁYŻKA CUKRU
    3 OPAKOWANIA HERBATNIKÓW SZKOLNYCH
    0,5 LITRA ŚMIETNY KREMÓWKI
    1 GALARETKA CYTRYNOWA
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kubuś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:

    ODDZIELAMY BIAŁKA OD ŻÓŁTEK, UBIJAMY BIAŁKA NA SZTYWNO, DODAJEMY CUKIER, NASTĘPNIE ŻÓŁTKA, A PÓŹNIEJ RESZTĘ SKŁADNIKÓW. WYKŁADAMY CIASTO DO FOREMKI I PIECZEMY OK 30 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI.
    KREM:

    ODLEWAMY 0,5 SKLANKI KUBUSIA, ROZPUSZCZAMY W NIM BUDYNIE I CUKIER. RESZTĘ SOKU DOPROWADZAMY DO WRZENIA I WLEWAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANĄ MIESZANKĘ.
    NA BISZKOPT WLEWAMY GORĄCĄ MASĘ, A NA WIERZCH UKŁADAMY WARSTWĘ HERBATNIKÓW.
    UBIJAMY ŚMIETANĘ NA SZTYWNĄ MASĘ I DODAJEMY GALARETKĘ ROZPUSZCZONĄ W 0,5 SZKLANKI WODY.
    ŚMIETANĘ WYKŁADAMY NA HERBATNIKI I CAŁOŚĆ POSYPUJEMY STARTĄ CZEKOLADĄ.

Porady

1.SOK NALEŻY MIESZAĆ ZANIM SIĘ ZAGOTUJĘ ŻEBY SIĘ NIE PRZYPALIŁ 2.ZANIM NAŁOŻYMY MASĘ ŚMIETANOWĄ CAŁOŚĆ NALEŻY DOBRZE WYSTUDZIĆ 3.NAJLEPIEJ JEST PRZECHOWYWAĆ CIASTO W LODÓWCE

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować