Koko to ulubione słowo Ninki i przez ten kokocentryzm Młoda myśli, że te grzyby są od koko…Ale mnie nie musiała przekonywać, że koko są najlepsze! Tym bardziej, że były długo wyszukiwane w „babcinym”
Dla 2 osób
Składniki:
Składniki:
ok. 500 g kurek
1 mała cebula
opakowanie śmietanki 30%
pęczek pietruszki
2 łyżki masła
sól i pieprz
1.Kurki starannie oczyszczamy z piasku, dokładnie opłukujemy, osuszymy papierowym ręcznikiem. Większe grzyby kroimy , mniejsze zostawiamy w całości. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Rozgrzewamy masło, szklimy na małym ogniu cebulę, wrzucamy grzyby i smażymy od czasu do czasu mieszając, aż wyparuje z nich woda (10-15 minut). Dodajemy posiekaną pietruszkę, sól i świeżo zmielony czarny pieprz. Wlewamy śmietanę i gotujemy jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu.
Komentarze