ku ku kurki!

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Koko to ulubione słowo Ninki i przez ten kokocentryzm Młoda myśli, że te grzyby są od koko…Ale mnie nie musiała przekonywać, że koko są najlepsze! Tym bardziej, że były długo wyszukiwane w „babcinym”

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki:
    ok. 500 g kurek
    1 mała cebula
    opakowanie śmietanki 30%
    pęczek pietruszki
    2 łyżki masła
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy

Ku ku kurki! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki starannie oczyszczamy z piasku, dokładnie opłukujemy, osuszymy papierowym ręcznikiem. Większe grzyby kroimy , mniejsze zostawiamy w całości. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Rozgrzewamy masło, szklimy na małym ogniu cebulę, wrzucamy grzyby i smażymy od czasu do czasu mieszając, aż wyparuje z nich woda (10-15 minut). Dodajemy posiekaną pietruszkę, sól i świeżo zmielony czarny pieprz. Wlewamy śmietanę i gotujemy jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki Pietruszka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować